Portretten

Mensen schilderen is fascinerend om te doen. Niet alleen maar een gezicht schilderen, maar ook juist die uitdrukking vangen die typerend is voor die persoon. Het is heel gaaf om een portret aan de muur te hebben van een persoon die veel voor je betekent, je hele gezin of je team! Maar zo’n groot doek is best heel kostbaar om te laten maken. Bij mij kun je terecht voor een hele betaalbare variant. Ik beperk me in dat geval tot het gebruik van uitsluitend witte en zwarte verf, en schilder de persoon op een paneel van gebruikt hout die jij er graag op wil hebben. Door het gebruik van deze kleurloze verf op het door het weer gekleurde hout ontstaat er juist een hele bijzondere sfeer. Is die iets voor jou? Neem dan contact met me op. Dan maken we een afspraak om de wensen en mogelijkheden door te nemen.

Ook leuk is een plankportret. Een portret van een persoon op een stuk steigerplank. Een heel origineel cadeau voor een verjaardag of een ander feest, maar wat dacht je ervan om een plankportret te laten maken als relatiegeschenk?

De combinatie van verschillende planken is leuk wanneer je voor je gezin op zoek bent naar een portret, maar net iets anders wilt. Iedereen zijn eigen plank, en te variëren in lengte. Leuk om bij elkaar neer te zetten tegen een wand of gewoon achter de bank in de kamer.

plankportret Nicolette van Dam detail
Cor Bakker
portret moeder en kind
Carice van Houten